Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 8 yılda 3 milyon ziyaretçiye ulaştı
Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 8 yılda 3 milyon ziyaretçiye ulaştı
Yerli ve yabancı turistlerin yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi Avrupa’nın en büyük kelebek uçuÅŸ alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni açıldığı 2015’ten bugüne kadar 3 milyondan fazla kiÅŸi ziyaret etti.
Açılışı Temmuz 2015’te gerçekleÅŸtirilen, Selçuklu Belediyesince farklı ölçülerde 1730 parça cam kullanılarak yaptırılan bahçe, 7 bin 600 metrekare kullanım, 3 bin 500 metrekare de yürüyüş alanına sahip.
Ekvatoral iklim koşullarına göre yaz kış 28 derece sıcaklık ve yüzde 80 nem oranında tutulan bahçede, 40 türde 20 bin kelebek ve 195 civarında bitki türü bulunuyor.
Tropikal Kelebek Bahçesi BaÅŸbiyoloÄŸu Turgut TuÅŸ, AA muhabirine, Konya’nın tatile gidenler için bir kavÅŸak noktası görünümünde olmasının etkisiyle Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi aldıklarını söyledi.

Yabancı turistlerin de bahçeye ilgisinin dönemsel yükseliÅŸler gösterebildiÄŸini dile getiren TuÅŸ, “Özellikle bu dönemde Rusya ve Ukrayna’dan ziyaretçilerimiz çok oldu. Åžebiarus dönemlerinde ise İranlı ziyaretçilerimiz daha ağırlıklı geliyorlar. Açıldığımız 2015 yılının temmuz ayından günümüze kadar Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 3 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayarak yeni rekorlara imza atıyor. GeçtiÄŸimiz temmuz ayında ise aylık bazda rekorumuzu olan 117 bin ziyaretçi sayısını geçtik.” dedi.

Kelebekler dışında bitkiler ve Böcek Köyü de görülebilir
Bahçenin sadece kelebekleriyle ilgi çeken bir yer olmadığını vurgulayan Tuş şunları kaydetti:

“Ziyaretçiler burada birçok ülkeden gelen kelebekleri görebilirken Türkiye’de bulunmayan bitki türlerini de tanıma imkanı yakalıyor. İçeriÄŸinde Böcek Köyü bulunmasıyla da standart hayvanat bahçelerinin dışına çıkan bir konsepte sahip. Buraya gelenler kelebeÄŸi görüyor, onun bitkilerle iliÅŸkisini anlıyor, müze kısmında da kelebeÄŸin oluÅŸum aÅŸamalarından kelebeÄŸin ailelerine kadar görüyor. Kelebek dışında kalan beÅŸ takımı da farklı örneklerini görerek gezisini tamamlıyor. Aynı zamanda öğrencilerin eÄŸitim aldıkları bir eÄŸitim sınıfımız var. Okul grupları böcekleri, sürüngenleri ve tabii kelebekleri burada görebiliyorlar.”
Kaynak: AA