Dünyanın “en uzun adamı” ve “en kısa kadını” bu kez Kaliforniya’da buluÅŸtu
Dünyanın en uzun adamı ve en kısa kadını bu kez Kaliforniya'da buluştu
Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki unvanını 2 metre 51 santimetre boyuyla 15 yıldır koruyan Mardinli Sultan Kösen ile boyu 62,8 santimetre olan Hindistanlı Jyoti Amge, birlikte kahvaltı yaptı.
Mardin’de yaÅŸayan ve 2 metre 51 santimetrelik boyu ile “dünyanın en uzun adamı” unvanını koruyan Sultan Kösen, 62,8 santimetre boyuyla “dünyanın en kısa kadını” Hindistanlı Jyoti Amge ile ABD’nin Kaliforniya eyaletine baÄŸlı Irvine kentinde bir araya geldi.
Derik ilçesine baÄŸlı Dede köyünde yaÅŸayan, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluÄŸundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da 2009’da Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Kösen ile boyu 62,8 santimetre olan Hindistanlı Jyoti Amge, 6 yıl aradan sonra Irvine’de bir otelde gerçekleÅŸen görüşmede, birlikte kahvaltı yaptı.

Eğlenceli zaman geçiren ikili, kahvaltının ardından hatıra fotoğraf çektirdi.
Kösen ve Amge, ABD’li bir yapımcının daveti üzerine gerçekleÅŸen organizasyon kapsamında yarın Los Angeles’a gidecek. Sultan ve Jyoti’nin buluÅŸması, ABD’li bir prodüktör tarafından kayda alınacak.

İkili, Mısır Kültür ve Turizm Bakanlığının daveti üzerine 2018’de baÅŸkent Kahire’de bir araya gelmiÅŸ, Giza Piramitleri’ni ziyaret etmiÅŸti.
Kaynak: AA