Kahraman itfaiyeci Muammer Çelik o anları anlattı: Elif parmağımı bir tuttu, hiç bırakmadı

İzmir’de depremden 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif’i kurtaran ekipten Muammer Çelik, “Elif benim parmağımı bir tuttu, hiç bırakmadı saÄŸlık kabinine gidene kadar. O çocuk yaÅŸamayı sonuna kadar hak ediyor.” dedi.

İzmir’deki depremde 65 saat sonra enkaz altından çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek’in kahramanı olan itfaiyeci Muammer Çelik, Elif’in bir mucize olduÄŸunu ve yaÅŸamayı sonuna kadar hak ettiÄŸini söyledi.

İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesi İtfaiye Daire BaÅŸkanlığında görevli itfaiyeci onbaşı Muammer Çelik, DoÄŸanlar Apartmanı enkazı altından 65 saat sonra çıkardığı Elif Perinçek’i kurtarma anlarını gazetecilere anlattı.

Elif’in kurtarılış öyküsünü anlatırken gözleri dolan Muammer Çelik, itfaiyecilerin ümidinin hiç kaybolmadığını belirtti.

İzmir’de yaklaşık 65 saat sonra 3 yaşındaki Elif enkazdan yaralı çıkarıldı

“Biz itfaiyeciler her enkazın altındaki vatandaÅŸa ulaşıp saÄŸlıkçılar ‘eks’ diyene kadar hiç ümidimizi kaybetmeyiz. Elif için de hiç ümidimizi kaybetmedik.” diyen Çelik, kurtarma çalışmaları sürerken 3 yaşındaki kızın ailesiyle arasında geçen konuÅŸmayı şöyle anlattı:

“Babası bana dedi ki, ‘Ben her ÅŸeye razıyım, her ÅŸeye de hazırlıklıyım.’ Ben de, ‘Allah’ın mucizesi vardır. Belki de burada o mucizeyi görürüz, sen teslim falan olma.’ dedim. Deprem öncesini anlatırken yönlendirmesi farklıydı fakat ben kendi tecrübemi, bilgilerimi kullandım ve depremin oluÅŸ ÅŸekline göre hareket ettim. Ters yöne gittim, bazası ve gardrobunun arasında olabileceÄŸini düşündüm. Oraya gittim. Orada da Elif’i sırt üstü yatar ÅŸekilde buldum ve kucakladım.”

Çelik, gazetecilerin “Elif sizi gördüğünde ne tepki verdi?” sorusunu ise “Elif benim parmağımı bir tuttu… Yüzünü temizledim, tozunu aldım. Bir arkadaşımla beraber aldık, parmağımı tuttu, hiç bırakmadı saÄŸlık kabinine gidene kadar. O çocuk yaÅŸamayı sonuna kadar hak ediyor…” sözleriyle yanıtladı.

Elif Perinçek’in artık İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesinde “itfaiyeci aÄŸabeyleri” olduÄŸunu ifade eden Muammer Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elif ne zaman isterse başımızın üstünde yeri var. İstediÄŸi an gelebilir. Çünkü aÄŸabeyleri onu orada bekliyor. O bizim Elif mucizemiz oldu. Bütün İstanbul BüyükÅŸehir Belediyesi çalışanlarının hediyesi olmuÅŸtur. Biz Elif’i sevdik, Elif de inÅŸallah bizi sever…”

DoÄŸanlar Apartmanı enkazında kalan anne Seher Dereli Perinçek ile üç çocuÄŸu depremden bir gün sonra enkazdan çıkarılmış, oÄŸlu Umut Perinçek hayatını kaybetmiÅŸ ve enkaz altındaki diÄŸer çocuÄŸu Elif Perinçek’e de ulaÅŸmak için çalışmalar hızlandırılmıştı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir