Pamukkale’yi 11 günde 6 bin 850 kiÅŸi ziyaret etti

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’yi, yılın ilk 11 gününde 6 bin 850 kiÅŸi gezdi.

Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından Pamukkale’ye gelen yerli ve yabancı turistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak ziyaretlerini gerçekleÅŸtiriyor.

Pamukkale’ye gelen misafirler, maske, sosyal mesafe ve temizlik kuralları doÄŸrultusunda travertenleri, ÅŸifalı termal suyu ve çevresindeki antik kentleri görme ÅŸansını yakalıyor.

Dört mevsim ilgi gören beyaz cennet, yeni yılda da ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl salgına rağmen 625 bin kişiyi ağırladıklarını hatırlattı.

Aşı uygulamasının ardından Pamukkale‘nin yeniden eski günlerine döneceÄŸini belirten Akyol, “Turizmi canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlk 11 günlük süreçteki ziyaretçi sayısı, ilerleyen dönem için güzel bir rakam gibi gözüküyor. Pamukkale’de geçmiÅŸ yıllar kadar olmasa da gözle görülür ÅŸekilde yoÄŸunluÄŸun yaÅŸanması sevindirici.” dedi.

Rusya’dan gelen Anastasia Alane ise Pamukkale’ye ilk kez geldiÄŸini ve çok güzel bulduÄŸunu anlatarak, “Burası muhteÅŸem bir yer. Türkiye salgınla mücadelede güvenilir yerler arasında yer alıyor. O yüzden buraya korkmadan geliyoruz.” dedi.

İzmir’den gelen Betül Kara da travertenlerin beyazlığına hayran kaldığını anlatarak, “Geldik, gezdik gidiyoruz. Ama gitmek biraz üzüyor. Çünkü gerçekten güzel bir yer.” diye konuÅŸtu.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir