Antalya’ya iki günde yaklaşık 40 bin Rus turist geldi
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, kente iki gün içinde yaklaşık 40 bin Rus turistin geldiğini bildirdi.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, bir otelde gazetecilerle bir araya geldiÄŸi tanışma toplantısında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin tüm Türkiye’de olduÄŸu gibi kentte de üst düzeyde tutulduÄŸunu söyledi.
İnsanların sağlığı için her şeyin düşünüldüğünü aktaran Yazıcı, kentteki herkesin ve sektörlerin turizme çok bağlı olduğunu dile getirdi.
Misafirlerin gelmeye baÅŸladığını belirten Yazıcı, “Dün 22 bin Rus turist gelmiÅŸti. Bugün ise 17 bin 571 Rus misafirimizi konuk etmeye baÅŸladık. Yaklaşık ortalama 10 bin civarında seyreden gelen turist sayısı dün itibariyle 34 bin 996 seviyesine çıktı. İnÅŸallah yakın zamanda Almanlar da gelecek ve turizm sektörü daha fazla hareketlenecek.” diye konuÅŸtu.
Yazıcı, gelen yolcuların havaalanına girdiği andan itibaren güvenli bir tatil geçirecek olmanın rahatlığını hissettiklerini bildirdi.
“Antalya en güvenli kentlerden birisi”
Antalya’nın nüfusuna oranla Kovid-19 vakası en az tespit edilen iller arasında yer aldığına dikkati çeken Yazıcı, “Antalya en güvenli kentlerden birisi. Åžehri tehdit edecek düzeyde bir vaka durumu söz konusu deÄŸil. Yerli ve yabancı tüm turistleri ‘turizmin baÅŸkentine’ davet ediyoruz.” dedi.
Turistlerin ülkelerine dönüşünde Kovid-19 testlerinin yapıldığını vurgulayan Yazıcı, hızlı tanı kitlerinin yeterli düzeyde olduğunu ifade etti.
Yabancı turistlerde pozitif vaka çıkma olasılığına karşılık her otelin karantina odası kurduğuna değinen Yazıcı, klinik manada hastanede yatması gereken turistlerin ise ücret karşılığında hastanelerde tedavi altına alınacağını söyledi.
Kaynak: AA