Tesla, dokunmatik ekran arızası nedeniyle 135 bin aracını geri çağıracak

Tesla’nın “Model S” ve “Model X” araçlarında yaÅŸanan dokunmatik ekran arızası nedeniyle 134 bin 951 aracını geri çağırmayı kabul ettiÄŸi belirtildi.

ABD‘li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, “Model S” ve “Model X” araçlarındaki dokunmatik ekran sorunu nedeniyle 134 bin 951 aracını geri çağıracak.

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik GüvenliÄŸi İdaresinden (NHTSA) yapılan açıklamada, Tesla’nın “Model S” ve “Model X” araçlarında yaÅŸanan dokunmatik ekran arızası nedeniyle 134 bin 951 aracını geri çağırmayı kabul ettiÄŸi belirtildi.

NHTSA, 13 Ocak’ta Tesla’ya dokunmatik ekran arızasının güvenlik riski oluÅŸturduÄŸunun tespit edildiÄŸine dair mektup göndermiÅŸti.

Mektupta, araçlardaki dokunmatik ekran sorununun arka görüş kameraları ve buz çözücülerin arızalanmasına neden olabileceği için güvenlik riski oluşturabileceğine dikkat çekilmişti.

Konuya iliÅŸkin 12 binden fazla müşteri ÅŸikayeti, garanti talebi ve ekranlarla ilgili ÅŸikayetlerin bulunulduÄŸu belirtilen mektupta, ekran sorununun Tesla’nın baÅŸka arızalardan daha önce geri çağırdığı araçların sayısından fazla araçta görülebileceÄŸi uyarısı yapılmıştı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir