Bileziklerini satarak hayvancılığa başlayan girişimci kadın taleplere yetişemiyor
Ankara’nın Çubuk ilçesinde bileziklerini satarak hayvancılığa baÅŸlayan Gönül Tufan, kendi iÅŸinin patronu oldu.
Ağılcık Mahallesi’nde yaÅŸayan 42 yaşındaki Tufan, evlendikten sonra çocukluk hayali olan kendi iÅŸini kurmak için bileziklerini satarak hayvancılığa baÅŸladı.
Eşinin ailesinin arazisinde sebze yetiştirerek elde ettiği kazançla 4 buzağı alan, sattığı bileziklerinin parasıyla da ahır yaptıran Tufan, zamanla işini büyüttü.
Kurduğu çiftlikte onlarca büyükbaş hayvan yetiştiren Tufan, çocukluk hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.
Uğraşı sayesinde aile bütçesine katkıda bulunarak 4 çocuğunu büyüten Tufan, büyükbaş hayvan taleplerine yetişemiyor.
Tufan, aile fertlerinin ve yanında çalışanların desteğiyle hayvanların bakımını sürdürüyor.
“Her kadında giriÅŸimcilik ruhu var”
Gönül Tufan, AA muhabirine, küçük yaşlarda kendi işinin patronu olmayı hayal ettiğini, bunu evlendikten sonra hayata geçirme fırsatı bulduğunu söyledi.
Bir taraftan süt ürünleri ürettiÄŸini bir taraftan da kurbanlık yetiÅŸtirdiÄŸini aktaran Tufan, “Her geçen gün kapasitemi büyütüyorum. Bu yıl da modern kesim ünitesini kurdum. Burada kurbanlık satıyorum, organik ürünler yetiÅŸtiriyorum.” dedi.
Tufan, çiftliÄŸini büyütmeyi hedeflediÄŸini dile getirerek, “Sabah kalkıyorum hayvanlarımı besliyorum, ineklerimi sağıyorum. Sonra gelip tereyağımı, sütümü yapıyorum. Kurbanlıklarımı 2 ay öncesinden sattım. Müşterilerimin beni tercih etmelerinin nedeni; güvenmeleri, ürünlerimin doÄŸal ve lezzetli olması.” diye konuÅŸtu.
Her kadında girişimcilik ruhu olduğunu belirten Tufan, kendisinin de kadınlara örnek olduğuna inandığını kaydetti.
Tufan, kendisini ziyaret eden ve destek olan Belediye BaÅŸkanı Baki DemirbaÅŸ’a da teÅŸekkür etti.
DemirbaÅŸ da Tufan’ı tebrik ederek, “Azimli ve çalışkanlığıyla büyük bir baÅŸarı elde etmiÅŸ. Bugün de kurduÄŸu modern kesimhaneyi inceledik. Çok güzel bir tesisi hayata geçirmiÅŸ. Burada güzel bir kadın dayanışmasını da gördüm.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA