Uluslararası Uzay İstasyonu’nda mahsur kalan astronotlar Dünya’ya döndü

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mahsur kalan astronotlar Dünya'ya döndü

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mahsur kalan astronotlar Dünya'ya döndü

Yaklaşık 9 aydır Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) mahsur kalan iki astronot, SpaceX’in Dragon kapsülü ile Dünya’ya döndü.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), aylarca uzayda mahsur kalan Butch Wilmore ve Suni Williams’ın, Dragon kapsülüyle iniÅŸini canlı olarak yayımladı.

Wilmore, Williams ve ISS’de mahsur kalan astronotlara eÅŸlik eden NASA astronotu Nick Hague ile Rus kozmonot Alexander Gorbunov, yaklaşık 17 saat süren yolculuÄŸun ardından Dünya’ya baÅŸarıyla indi.

Astronotlar, yerel saatle 17.57 sularında Florida eyaleti açıklarına iniş yaptı.

Williams ve Wilmore, 5 Haziran 2024’te Boeing’in yeni Starliner kapsülüyle bir haftalık test uçuÅŸu için ISS’ye gönderilmiÅŸti.

Ancak Starliner’da çıkan teknik arıza nedeniyle iki astronotun dönüş tarihi ertelenmiÅŸ, NASA da kapsülün boÅŸ dönmesi direktifini vermiÅŸti.

Yaklaşık 9 aydır ISS’de mahsur kalan Wilmore ve Williams’ın yerine geçecek yeni mürettebat, 16 Mart’ta Space X’in Dragon kapsülüyle ISS’ye ulaÅŸmıştı.

ABD, Japonya ve Rusya’dan gelen üyelerden oluÅŸan Crew-10 ekibi, birkaç gün boyunca Wilmore ve Williams’tan ISS hakkında eÄŸitim almıştı.

Crew-10 ekibinde, NASA’dan misyon komutanı Anne McClain ve misyon pilotu Nichole Ayers’ın yanı sıra Japonya Uzay AraÅŸtırma Ajansından (JAXA) Takuya OniÅŸi ve Rusya Federal Uzay Ajansından (Roscosmos) Kirill Peskov yer alıyor.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir