Patara Kazı Başkanı Işık: Patara bu mevsiminde daha güzel, hepinizi bekliyoruz
Patara Kazı BaÅŸkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, sosyal medya hesabından paylaÅŸtığı videoyla, bu mevsimde daha güzel olduÄŸunu söylediÄŸi Patara Antik Kenti’ni ziyarete davet etti.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın 2020’yi “Patara Yılı” ilan etmesiyle daha bilinir hale gelen Antalya’nın KaÅŸ ilçesindeki antik kent, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve bölgede etkili olan olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle sakin günler geçiriyor.
Antik kentte sürdürülen kazı çalışmalarına baÅŸkanlık eden Işık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, etkili olan kuvvetli rüzgar ve yaÄŸmurun ardından antik kentin göz kamaÅŸtırıcı bir hal aldığını belirterek, “Önce dinleyin lütfen doÄŸanın sesini. Böyle zamanlarda insan bilmek istiyor aslında, ‘Binlerce yıllık tarih boyunca bu yürüdüğüm toprağın ve taÅŸların üzerine kimler bastı ve kimler geçti?’ diye.” ifadelerini kullandı.
Patara’nın her haliyle çok güzel olduÄŸunu anlatan ve tarihi mekanlar ile yaÄŸmur sularının altında kalan antik caddeyi gösteren Işık, “Hepinizi bekliyoruz, Patara bu mevsiminde daha güzel.” çaÄŸrısı yaptı.
Işık’ın paylaşımı çok sayıda kiÅŸi tarafından beÄŸenildi.
Kaynak: AA