Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu

Kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluk yaşanıyor.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken Kayak Merkezi, hafta sonu yerli ve yabancı kayakseveri ağırlamaya devam ediyor.

Kar kalınlığının 173 santimetreye ulaştığı, hava sıcaklığının ise sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kayak merkezi, havalimanına 20, kent merkezine ise 4 kilometrelik kolay ulaşım imkanıyla çok sayıda kayaksevere ev sahipliği yapıyor.

Hafta sonu tatilini Palandöken’de geçirmek isteyen aileler çocuklarıyla kızağa bindi, yerli ve yabancı turistler ise kayak ve snowboard yaparak eğlenceli vakit geçirdi.

İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ile Ejder 3200 A.Ş ekibinin her türlü olumsuzluğa karşı hazır bulunduğu kayak merkezinde kayakseverler, Büyükşehir Belediyesinin oluşturduğu platformda canlı müzik eşliğinde gönüllerince eğleniyor.

Ilgaz Dağı’ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi’nde hafta sonu yoğunluğu sürüyor

Kayak merkezine gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, Ilgaz Dağı’nın doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçirdi.

Kayak merkezine Kastamonu ve Çankırı’nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Samsun, Sinop, Bartın, Amasya ve Karabük’ten de ziyaretçi geliyor.

Yurduntepe Kayak Merkezi İşletme Sorumlusu Hakkı Kaya, AA muhabirine, Ilgaz Dağı’nın güzellikleri arasında iyi vakit geçirmek isteyen herkesi bölgeye davet etti.

Kayak merkezinde yoğunluğun devam ettiğini belirten Kaya, “Yarı yıl tatilinin bitmesine rağmen yoğunluk halen devam etmekte. Pistlerimizde yeterli kar var. 14 Şubat’tan sonra yeni kar yağışı bekleniyor, o gelene kadar kar sıkıntımız bulunmuyor. Misafirlerimiz doyasıya kızağa biniyor. Kayakseverler kayak yapıyor, ATV turları yapılıyor. Yine eğlenmek isteyenler DJ eşliğinde halay çekiyor.” dedi.

İstanbul’dan tatil için gelen Mehmet Küçükibrahimoğlu da bölgeyi çok beğendiğini anlatarak, “Biz bir faaliyet olarak buraya geldik. Kayak öğrenmeye çalışıyoruz. Bir grup olarak geldik. Tesis olsun ambiyans olsun her şey gayet iyi.” diye konuştu.

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde hafta sonu yoğunluğu

Köroğlu Dağları’nın zirvesinde yer alan merkez, hafta sonu tatilinde yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.

Merkezde yüzde 95 dolulukla hizmet veren, 2 bin yatak kapasiteli 5 oteldeki misafirler ile günübirlik gelenlerin yoğunluğundan pistler doldu, otoparkta yer kalmadığı için tesise giden yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Kayakseverler, kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı merkezde, toplam uzunluğu 75 kilometreyi bulan 25 pistte kayak ve snowboard yapıyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde hafta sonu yoğunluk yaşandı

Sarıçam ormanları arasında uzun pistleri ve kristal karı ile bilinen kayak merkezinde kar kalınlığı 160 santimetreye ulaştı. Türkiye’nin birçok bölgesinden, çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar, kayak, kızak ve snowboard yaparak karın keyfini doyasıya yaşadı.

Kayak merkezinde kayak ve snowboard eğitmenliği yapan Mustafa Nar, AA muhabirine, kar kalitesinin ve pistlerin, kayak için üst düzeyde olduğunu söyledi.

Nar, hava sıcaklığının iyi olduğunu belirterek, “Hava güzel yine yağış bekliyoruz, sömestir çok yoğun geçti, ardından doluluk devam ediyor. Mart ayına kadar dolu geçeceğini tahmin ediyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin akın akın Sarıkamış’a geldiğini görüyoruz. Herkesi kayak merkezine bekliyoruz.” dedi.

İstanbul’dan gelen kayaksever Can Başar Turgut da Sarıkamış’ı çok beğendiklerini ifade ederek, “Sarıkamış’ta sarıçamlar arasında, kristal kar üzerinde kayak gerçekten çok güzel. Hava güzel, insanlar güzel, Sarıkamış’ta kayağın tadını çıkarıyoruz.” diye konuştu.

Kayak merkezinin 5 telesiyeji, toplam 30 kilometreyi bulan farklı uzunluklarda 9 pisti bulunuyor.

Yalnızçam Kayak Merkezi’nde hafta sonu yoğunluğu yaşandı

Doğu Anadolu, Karadeniz ile Kafkaslar’ın buluşma noktası olması ve sarıçamlar arasındaki pistleriyle öne çıkan merkeze gelenler, güneşli havada kayak ile snowboard yapmanın keyfini yaşadı.

Vali Hayrettin Çiçek de ailesiyle kayak yaparak, hafta sonunu değerlendirdi.

Çiçek, AA muhabirine, bugün en yoğun günlerden birini yaşadıklarını söyledi.

Yaklaşık bin kişinin bugün Yalnızçam’a geldiğini belirten Çiçek, “Daha önce de söylemiştim, kar ve doğa güzelliği itibariyle bu manzarayı başka yerde göremezsiniz. Mütevazi bir kayak merkezimiz mevcut, burayı geliştirmek istiyoruz. Bizler yatırım yaptıkça daha iyi hale gelecek, bizler de bunun gayreti içindeyiz.” dedi.

Kayak merkezine gelen Sinan Aktaş da, merkezde kar kalitesinin çok iyi olduğunu belirterek, tüm kayakseverleri davet etti.

Yıldız Dağı’nda hafta sonu yoğunluğu

Merkeze 58 kilometre uzaklıktaki Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ne gelen vatandaşlar, kayak ve snowboard yaparak karın keyfini doyasıya yaşadı.

Dördü profesyonel olmak üzere 6 pistin açık bulunduğu kayak merkezinde, bazı vatandaşlar kızakla kayarak zaman geçirdi. Bazı vatandaşlar ise buz parkta patenle kaydı.

Kayak yapmak için Ankara’dan gelen Fatma Yıldız, merkezin pistlerinin çok güzel olduğunu söyledi.

Buraya ilk kez geldiğini aktaran Yıldız, keyifli zaman geçirdiği merkezi çok beğendiğini belirtti.

Hasan Yıldız ise ilk kez geldiği merkezde yaşanan yoğunluğun kendisini şaşırttığını ifade etti. Yıldız, teleferiğe binerek, kızak kayarak güzel vakit geçirdiğini dile getirdi.

Kayak merkezinde 2 bin 551 ile 1636 metre uzunluğunda 2 telesiyej, 804 metre teleski, Dünya Kayak Federasyonu standartlarına uygun kayak pistleri, kızak pisti, yürüyen bant ve t-bar gibi mekanik tesisler ile otel, kafe, restoran ve 25 bungalov bulunuyor.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir