Medeniyetlerin kesiÅŸme noktası Edirne’nin 2022 hedefi 10 milyon turist
Trak, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerini taşıyan Edirne’de turizm potansiyelinin artırılması için yürütülecek çalışmalar baÅŸladı.
Dünya genelindeki aşılama çalışmaları ve Kovid-19 salgınının etkilerinin azalmasıyla medeniyetlerin kesiÅŸme noktası Edirne’ye gelecek yıl 10 milyon turist çekmek hedefleniyor.
Edirne Tanıtım ve Turizm DerneÄŸi (ETTDER), kentin plaka kodu olan “22” ve aynı zamanda Edirne’nin kurtuluÅŸunun 100. yılı olmasından da esinlenerek “2022 Edirne Yılı” için çalışmalara baÅŸladı.
Sınırların, nehirlerin, kültürel mirasın, birçok uygarlığın, savaÅŸların ve barışın buluÅŸtuÄŸu, Osmanlı’ya bir asra yakın baÅŸkentlik yapmış kadim ÅŸehrin turizm potansiyelini artırmak ve kente daha çok turizm çekmek için gelecek yıl 22 tanıtıcı baÅŸlık altında etkinlikler gerçekleÅŸtirilecek.
Çalışmalarla Trak, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerinin izlerinin canlı olarak yaşandığı kentin, ulusal ve uluslararası alanda daha çok tanıtılması hedefleniyor.
ETTDER Başkanı Bülent Bacıoğlu, AA muhabirine, kentin tarihi, kültürel ve doğal potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi.
Edirne’nin önemli bir turizm ÅŸehri olduÄŸunu, önemli deÄŸerlerini turizmle baÄŸdaÅŸtırmak ve cazibesini artırmak için çalışmalar yaptıklarını anlatan BacıoÄŸlu, “Edirne’de her gün yeni bir kültürel ve tarihi deÄŸeri buluyoruz. Bunları turizmle iliÅŸkilendiriyoruz. Turizm Haftası’nı turizmciler olarak yine buruk kutluyoruz. Biz çalışmalarımızı gelecek yıllara dönük yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda 2022’den çok umutluyuz. Aşı süreci ve benzeri saÄŸlık tedbirleriyle 2022’ye çok iyi performansla gireceÄŸimizi düşünüyoruz.” dedi.

“İlhan Koman’la ilgili önemli etkinlikler yapacağız”
Gelecek yıl kentin turizm potansiyelini artırmaya yönelik etkinlikler yapılacağını anlatan Bacıoğlu, şöyle devam etti:
“Dünyaca ünlü heykeltıraÅŸ İlhan Koman’la ilgili önemli etkinlikler yapacağız. KaraaÄŸaç kültürünü çok deÄŸerli buluyoruz. Oradaki sebze-meyve üretimine ve KaraaÄŸaç’ın geçmiÅŸten gelen çok kültürlü yapısını tanıtmak istiyoruz. Yine aynı ÅŸekilde dünya tarihine yön vermiÅŸ Edirne Savaşı’nın turizm açısından çok önemli olduÄŸunu düşünüyoruz. Müzik ve spor etkinlikleri, sempozyumlar ve kültürel etkinliklerle 2022’yi çok deÄŸerli kılmayı düşünüyoruz.”
Kovid-19 salgını gölgesinde 2 yıldır dünya genelinde turistik faaliyetlerinin aksadığına dikkati çeken BacıoÄŸlu, 2022’de salgının etkilerinin azalmasıyla Edirne’nin milyonlarca turisti ağırlayacağını dile getirdi.
Edirne’nin turizmden aldığı payın artması için çalıştıklarını aktaran BacıoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:
“Salgın sürecini bir kenara bırakırsak Edirne, dünyanın en çok turist çeken kentlerinden biri. Normal ÅŸartlarda 5 milyondan fazla turistin ziyaret ettiÄŸi bir ÅŸehir. Avrupa’ya açılan sınır kapılarının olması, alışveriÅŸ, kültür ve doÄŸa turizminden dolayı ÅŸehrimize ziyaretçiler çok ilgi gösteriyor. 2022 yılında saÄŸlık açısından her ÅŸey yolunda giderse bu etkinliklerin yanı sıra 2 yıllık bir duraÄŸanlıktan sonra 10 milyon turistin Edirne’ye geleceÄŸini umuyoruz. Bu yönde hazırlıklarımıza baÅŸladık. Çünkü insanlar 2 yıldır gezmedi, duraÄŸan kaldı ve biz de ‘2022 Edirne Yılı’ temasıyla yapacağımız çalışmalarla ziyaretçileri kente çekeceÄŸiz.”
Kaynak: AA