TEKNOFEST’te ‘insanlık yararına teknolojiler’ yarışıyor

Festival kapsamında düzenlenen İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda, topluma fayda sağlayacak projelerin ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Gaziantep‘in ev sahipliğinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 kapsamında düzenlenen İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda, topluma fayda sağlayacak projelerin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Anadolu Ajansının (AA) “Global İletişim Ortağı” olduğu TEKNOFEST, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerinin desteğiyle Gaziantep’teki Ortadoğu Fuar Merkezi’nde sürüyor.

Festivalde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yürütücülüğünde, bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmalarını amaçlayan Sağlık ve İlk Yardım, Afet Yönetimi ile Sosyal İnovasyon kategorilerinde İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması gerçekleştiriliyor.

5 bin 637 takımdan finale kalan 389’unun jüri üyelerine çalışmaları hakkında bilgi verdiği yarışmada, bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle birleştirerek, topluma fayda ve kolaylık sağlayacak projeler ortaya çıkarması amaçlanıyor.

Yangına müdahale eden İHA

Bursa Teknik Üniversitesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesini destekleriyle Milli Türk Talebe Birliği Bursa Şubesi üyelerince kurulan MTBB AIR Takımı adına konuşan Bilal Demir, AA muhabirine, yaptıkları İHA ile yarışmalara katıldıklarını söyledi.

Finale kalarak projelerini TEKNOFEST’teki jüri üyelerinin değerlendirmesi için sergilediklerini ifade eden Demir, “İHA’mızın en önemli özelliği doğal afetlere, özellikle yangın alanına ilk müdahale ediyor. İHA’mız herhangi bir piste ihtiyaç duymadan, olduğu yerden itfaiye erlerinin alacağı eğitimler ve bilgiler sayesinde kaldırılacak, afete ilk müdahaleyi gerçekleştirebilecektir.” dedi.

TEKNOFEST’in Türkiye için sadece bir başlangıç olduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:

“Yeni nesil TEKNOFEST’ler muhakkak gelecektir. Yeni nesilin, daha farklı açılardan, daha farklı festivallerle birleştirileceğine inandığımız için TEKNOFEST’in oldukça güzel ve güzide bir program olduğunu söyleyebiliriz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının olduğu bir kültürden geldiğimiz, nesilden olduğumuz için bu fikir ve ideolojiyle gerçekten insanı yaşatacak ve rahat ettirecek projelerde bulunmak her zaman bizleri mutlu edecektir.”

Antalya Göynük Fen Lisesi’nden festivale katılan Bare Takımı adına konuşan 11. sınıf öğrencisi İlker Batuhan Bural ise Omurilik Hastalarının Engelini Kaldıran Araç (OHEKA) ile yarışmaya katıldığını aktardı.

Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir