Yerli otomobile ilk bakış! Yerli otomobil TOGG Tanıtım ve Detaylı Özellikleri

Yerli Otomobil Tanıtımı – Yerli otomobilin CEO’sundan işte tüm özellikleri

Yerli Otomobil – Yerinde inceledim, kesintisiz anlattım!

Başkan Erdoğan Yerli Otomobil’in İlk Test Sürüşünü Yaptı!

 

Yerli otomobile ilk bakış! Yerli otomobil TOGG Tanıtım ve Detaylı Özellikleri 5
Yerli otomobile ilk bakış! Yerli otomobil TOGG Tanıtım ve Detaylı Özellikleri 5
Yerli otomobile ilk bakış! Yerli otomobil TOGG Tanıtım ve Detaylı Özellikleri 4
Yerli otomobile ilk bakış! Yerli otomobil TOGG Tanıtım ve Detaylı Özellikleri 4
Yerli otomobile ilk bakış! Yerli otomobil TOGG Tanıtım ve Detaylı Özellikleri 3
Yerli otomobile ilk bakış! Yerli otomobil TOGG Tanıtım ve Detaylı Özellikleri 3

Yerli otomobile ilk bakış videosu ile karşınızdayız. Türkiye’nin otomobili tanıtıldı. Biz de bu tanıtımı hem etkinlik yerinden hem de canlı yayınımızda sizlere aktardık. Şimdi ise yerli otomobil videosu ile olan biteni sizlere aktarıyoruz. Sedan ve C-SUV karoserindeki iki yerli otomobil konsepti kendini gösterdi. Biz de videomuzda bu modelleri sizlere yerinden anlatıyoruz. Yerli otomobile ilk bakış (vLog) 2030 yılına kadar toplamda 5 farklı yerli otomobil karşımıza çıkacak. Yollara inecek iki modelin konsept versiyonları düzenlenen tanıtım etkinliğinde kendini gösterdi. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu heyecan verici yerli otomobil videosu ile baş başa bırakalım. İyi seyirler… Yerli otomobil sahnede Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) imzası taşıyan yerli otomobillerden ikisi sonunda sahneye çıktı. Henüz konsept olan otomobiller ile ilgili bazı teknik bilgiler de paylaşıldı. 2022 yılında yollara inecek olan ilk yerli otomobil C-SUV olacak. Dört çeker ve arkadan itişli olmak üzere iki farklı versiyonu bulunacak olan otomobil tamamen elektrikli yapıda. Her iki modelin de maksimum hızı 180 km/s olarak belirlenmiş durumda. Ancak, arkadan itişli model 200 beygir güç ile karşımıza çıkacak. Dört çeker versiyonun gücü ise 400 hp olacak. Dört çeker model 0’dan 100 kilometre hıza 4.8 saniyede ulaşırken, diğer versiyonun 0-100 hızlanması 7.6 saniye olacak. Li-on pillerden güç alan yerli otomobil, 300 km+ ve 500 km+ olmak üzere iki farklı menzil seçeneği sunuyor. Otomobilin elektronik güç ünitesinde tamamen yerli yazılım kullanıldığı belirtildi. Hızlı şarj teknolojisine sahip olacak otomobil bu sayede 30 dakikada şarj olabilecek. Aynı zamanda internet üzerinden güncelleme alabilen yerli otomobil, ileri sürüş destek sistemleri sayesinde 3. seviye otonom sürüş teknolojisine hazır. (Kaynak: shiftdelete.net)

Yerli otomobil, dünyada ilk kez kullanılacak bir teknolojiğe sahip

Türkiye’nin Otomobili, teknik ve donanım özellikleriyle ilklere ve enlere imza atacak. Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen yerli otomobilin tanıtım toplantısında, yerli otomobilin özellikleri açıklandı. Holografik Asistan teknolojisi dünyada ilk kez yerli otomobilde kullanılacak. İşte yerli otomobilde müthiş detaylar…

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) açıklamasına göre, Türkiye’nin 60 yıllık otomobil özlemini gidermek ve milli otomotiv endüstrisinin dönüşümüne öncülük ederek Türkiye’nin ilk küresel mobilite markası olma amacıyla kurulan TOGG, pazara sunacağı otomobillerin teknik ve donanım özellikleriyle de ilklere ve enlere imza atacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla TOGG 2022, Türkiye’nin otomobili tanıtımı yapıldı.

Tanıtımda biri SUV biri sedan olmak üzere iki otomobil modeli tanıtıldı.

Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen “Yeniliğe Yolculuk Buluşması” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımının yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TOBB başkan ve yardımcıları, TOGG hissedarları, otomotiv endüstrisi, otomotiv tedarik sanayisi, iş dünyasının temsilcileri, medya temsilcileri ile TOGG çalışanları ve yakınlarının katıldığı 2 bin kişilik bir davetli topluluğuyla gerçekleşti.

DÜNYADA İLK KEZ YERLİ OTOMOBİLDE KULLANILACAK

Türkiye’nin otomobili, sadece elektrikli, bağlantılı ve akıllı olmasıyla değil, sahip olacağı yenilikçi ve yıkıcı teknolojiler ile de kullanıcılarının otomobil deneyimini farklı bir boyuta taşımayı hedefliyor.

Bu doğrultuda TOGG, dünyada ilk kez Türkiye’nin otomobilinde kullanılmaya başlanacak olan “Holografik Asistan” teknolojisi için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yenilikçi asistan, sıradan bir sanal gösterge panelinin çok ötesinde bir kullanıcı deneyimi yaşatmak amacı ile ileri göz takip algoritmaları ve holografik üç boyutlu görüntüleme teknolojilerinden faydalanacak. “Holografik Asistan” teknolojisi günümüzde otomobil içerisinde kullanılmakta olan 2 boyutlu ekran teknolojilerinin yerine ilk kez üç boyutlu görüntüleme ve artırılmış gerçekliği getirerek araç içi deneyimini bir sonraki boyuta taşıyacak.

Bu teknoloji sayesinde sürücü gözünü yoldan ayırmadan aracın gösterge ekranında verilen bilgileri görmekle kalmayacak, aynı zamanda yol ve çevre hakkında ihtiyacı olabilecek diğer tüm bilgilere ulaşabilecek. Artırılmış gerçeklik ve 3 boyut ile zenginleştirilmiş görüntü sayesinde yol tarifi ve diğer sürücü destek sistemlerini daha kolay bir şekilde kullanarak güvenli, konforlu ve interaktif bir sürüş imkanı bulacak.

TOGG,  bu yıkıcı teknolojinin otomotiv sektöründeki ilk uygulayıcısı olarak kullanıcılarına bu benzersiz sürüş deneyimini sunan ilk mobilite şirketi olmayı hedefliyor.
İLERİ SEVİYE GÜVENLİK

Türkiye’nin otomobili kullanıcıları, dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri güvenlik sistemleri ile sürüş güvenliğinden ödün vermeyecek, yolculukların keyfini güvenle sürecek.

Pil grubunun otomobilin platformuna entegre yerleşimi sayesinde burulma direncinde yüzde 30 artış ve yüksek çarpışma dayanımı sağlayacak olan Türkiye’nin otomobili, standart olarak sunacağı 7 adet hava yastığını içeren pasif, hava kanallı ön ve arka fren diskleri ile birlikte kapsamlı aktif güvenlik sistemleri desteğiyle her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlayacak.

Tüm bu güvenlik ögeleri ve ileri sürücü destek sistemleri sayesinde yollara çıkacağı 2022 yılının EuroNCAP 5 Yıldız güvenlik normlarını sağlayacak.

Türkiye’nin otomobili şehir içi trafik pilotu özelliğini de içeren ileri sürücü destek sistemleri sayesinde “Seviye 2+” otonom sürüş kabiliyetine sahip olacak ve kullanıcılarının trafikteki yükünü hafifletecek.

Otomobil, TOGG mühendisleri tarafından tasarlanan sürekli geliştirilebilir mimari sayesinde “Seviye 3 ve ötesi” otonom sürüş dönüşümüne uygun ve hazır altyapıya sahip olacak. İnternet üzerinden yapılabilecek güncellemeler ile otomobil sürekli olarak en ileri teknoloji ile geliştirilebilecek.

Bir otomobilden daha fazlasını sunan akıllı teknolojiler ile otomobil ev ve iş yerlerinden sonra üçüncü bir yaşam alanı olacak.

Türkiye’nin otomobili bağlantılı altyapısıyla sürekli internetin içinde yerini alacak, internete bağlanabilmek için farklı bir cihaza ihtiyaç duymayacak. Otomobil, tüm akıllı şehir altyapısı, elektrik şebekesi, cihazlar, evler ve binalar ile iletişim halinde olacak ve yaşamın birçok farklı alanında kullanıcısının yerine düşünen bir asistana dönüşecek. İlerleyen yıllarda, özellikle 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla birlikte bağlantılı otomobil akıllı yaşamın merkezine yerleşecek ve mobilite ekosistemi içinde doğacak yeni hizmetler kullanıcıların hayatına değer katan ve kolaylaştıran farklı bir mobilite deneyimi yaşatacak.

Kaynak: Haber7.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir